Wesele

Cena obejmuje:
 – wynajem sali do 120 osób
 – obsługę kelnerską
 – menu weselne
 – podstawowy wystrój sali

Czas trwania to 12 godzin z możliwością przedłużenia (200 zł/h).

Propozycja I

Cena 110 zł/os.

Obiad weselny
 Zupa (do wyboru 1z 2):
     – rosół domowy z makaronem
     – krem (pieczarkowy, szparagowy lub borowikowy) z groszkiem ptysiowym

 Danie główne (do wyboru 1 z 2):
     – tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i bukietem surówek lub kapustą zasmażaną
     – rolada z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

Zimna płyta
 – półmisek polskich wędlin
 – sałatka jarzynowa lub sałatka śródziemnomorska
 – mini kanapki z łososiem, pasztetem i pieczonym mięsem
 – jajka faszerowane z kawiorem
 – śledź w oleju lub po kaszubsku
 – koreczki
 – pieczywo, masło

Dania gorące
 I danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – gulasz węgierski
     – boeuf Strogonow

 II danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – barszcz czerwony z krokietem naleśnikowym
     – kwaśnica z żeberkiem

Napoje gorące – kawa/herbata

Propozycja II

Cena 140 zł/os.

Obiad weselny
 Zupa (do wyboru 1 z 2):
     – rosół domowy z makaronem
     – krem (pieczarkowy, szparagowy lub borowikowy) z groszkiem ptysiowym

 Danie główne:
     – półmisek mięs (kotlet schabowy, pieczeń wieprzowa z karczku, zraz wołowy zawijany, devolay z
       żółtym serem, udko smażone)
     – ziemniaki
     – bukiet surówek
     – kapusta zasmażana 

Zimna płyta
 – półmisek pieczonych mięs i polskich wędlin
 – łosoś wędzony z cytryną
 – sałatka jarzynowa lub sałatka śródziemnomorska
 – sałatka ze śledziem i ananasem
 – mini kanapki ze śledziem, pastami i pasztetem
 – jajka faszerowane z kawiorem
 – koreczki
 – galaretka wieprzowa lub drobiowa
 – ryba po grecku
 – pieczywo, masło

Dania gorące
 I danie gorące:
     – rolada z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

 II danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – gulasz węgierski
     – boeuf Strogonow

 III danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – barszcz czerwony z krokietem naleśnikowym
     – kwaśnica z żeberkiem

Napoje gorące – kawa/herbata

Dodatkowe propozycje:
1. Istnieje możliwość modyfikacji i wzbogacenia proponowanego menu wg odrębnej kalkulacji.
2. W cenie podstawowy wystrój sali i wejścia głównego (tablica powitalna + balony, ozdoby na stołach
    i świece). Na życzenie gości możemy przygotować bogaty wystrój sali (balony i girlandy na sali,
    naturalne kwiaty). Cena w zależności od ustaleń (od 300 zł).
3. Dla grup do 60 osób możliwość serwowania zimnej płyty, ciast i deserów oraz napoi w formie bufetu
    szwedzkiego.
4. Na życzenie klienta możemy zamówić ciasta (zapłata wg faktury zakupu z ciastkarni).
5. Cena wynajmu samej sali  do 12 godzin                 1.000 zł + 10 zł/os.
6. Nocleg dla gości weselnych                                                     25 zł/os.
7. Śniadanie dla gości weselnych                                                 15 zł/os.
8. Poprawiny w godzinach 14.00 – 20.00 (6 godzin)            50 – 70 zł/os. 
9. Grill z ogniskiem (4 godziny)                                                     60 zł/os.   

Uwagi:
 – Dla dzieci do lat 3 gratis.
 – Dzieci od  4 do 10 lat 50% ceny. 

Cena obejmuje:
 – wynajem sali do 120 osób
 – obsługę kelnerską
 – menu weselne
 – podstawowy wystrój sali

Czas trwania to 12 godzin z możliwością przedłużenia (200 zł/h).

Propozycja I

Cena 110 zł/os.

Obiad weselny
 Zupa (do wyboru 1z 2):
     – rosół domowy z makaronem
     – krem (pieczarkowy, szparagowy lub borowikowy) z groszkiem ptysiowym

 Danie główne (do wyboru 1 z 2):
     – tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i bukietem surówek lub kapustą zasmażaną
     – rolada z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

Zimna płyta
 – półmisek polskich wędlin
 – sałatka jarzynowa lub sałatka śródziemnomorska
 – mini kanapki z łososiem, pasztetem i pieczonym mięsem
 – jajka faszerowane z kawiorem
 – śledź w oleju lub po kaszubsku
 – koreczki
 – pieczywo, masło

Dania gorące
 I danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – gulasz węgierski
     – boeuf Strogonow

 II danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – barszcz czerwony z krokietem naleśnikowym
     – kwaśnica z żeberkiem

Napoje gorące – kawa/herbata

Propozycja II

Cena 140 zł/os.

Obiad weselny
 Zupa (do wyboru 1 z 2):
     – rosół domowy z makaronem
     – krem (pieczarkowy, szparagowy lub borowikowy) z groszkiem ptysiowym

 Danie główne:
     – półmisek mięs (kotlet schabowy, pieczeń wieprzowa z karczku, zraz wołowy zawijany, devolay z
       żółtym serem, udko smażone)
     – ziemniaki
     – bukiet surówek
     – kapusta zasmażana 

Zimna płyta
 – półmisek pieczonych mięs i polskich wędlin
 – łosoś wędzony z cytryną
 – sałatka jarzynowa lub sałatka śródziemnomorska
 – sałatka ze śledziem i ananasem
 – mini kanapki ze śledziem, pastami i pasztetem
 – jajka faszerowane z kawiorem
 – koreczki
 – galaretka wieprzowa lub drobiowa
 – ryba po grecku
 – pieczywo, masło

Dania gorące
 I danie gorące:
     – rolada z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

 II danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – gulasz węgierski
     – boeuf Strogonow

 III danie gorące (do wyboru 1 z 2):
     – barszcz czerwony z krokietem naleśnikowym
     – kwaśnica z żeberkiem

Napoje gorące – kawa/herbata

Dodatkowe propozycje:
1. Istnieje możliwość modyfikacji i wzbogacenia proponowanego menu wg odrębnej kalkulacji.
2. W cenie podstawowy wystrój sali i wejścia głównego (tablica powitalna + balony, ozdoby na stołach
    i świece). Na życzenie gości możemy przygotować bogaty wystrój sali (balony i girlandy na sali,
    naturalne kwiaty). Cena w zależności od ustaleń (od 300 zł).
3. Dla grup do 60 osób możliwość serwowania zimnej płyty, ciast i deserów oraz napoi w formie bufetu
    szwedzkiego.
4. Na życzenie klienta możemy zamówić ciasta (zapłata wg faktury zakupu z ciastkarni).
5. Cena wynajmu samej sali  do 12 godzin                 1.000 zł + 10 zł/os.
6. Nocleg dla gości weselnych                                                     25 zł/os.
7. Śniadanie dla gości weselnych                                                 15 zł/os.
8. Poprawiny w godzinach 14.00 – 20.00 (6 godzin)            50 – 70 zł/os. 
9. Grill z ogniskiem (4 godziny)                                                     60 zł/os.   

Uwagi:
 – Dla dzieci do lat 3 gratis.
 – Dzieci od  4 do 10 lat 50% ceny.